Vad är CoolSculpting?

CoolSculpting® är en väldokumenterad metod för att reducera lokala fettdepåer

CoolSculpting® eller Cryolipolys som det också kallas är en icke kirurgisk metod som används för att reducera lokala fettdepåer på kroppen.
Metoden går ut på att med hjälp av s.k. Cryolipolys kyla ned fettlagret under huden på ett sådant sätt att fettcellerna – som är mer köldkänsliga än omgivande vävnad – dör genom så kallad apoptos, naturlig celldöd, medan all annan vävnad såsom hud, nerver och muskler inte påverkas alls. De döda fettcellerna transporteras sedan bort av kroppen på naturlig väg. CoolSculpting® är en väldokumenterad och säker metod för att permanent avlägsna fett utan narkos, kniv och smärta.

Det finns vetenskapligt stöd för att metoden CoolSculpting fungerar. Den reducerar kroppsfett i behandlade områden. Resultaten blir permanenta eftersom kroppen inte kan bilda nya fettceller.

Fettcellerna fryser ihjäl

Tekniken s.k. Cryolipolys som avvänds vid CoolSculpting utvecklades av den amerikanska läkaren Rox Anderson. Han har i studier noterat att barn efter att ha sugit på glasspinnar för länge förlorat fettdepåerna i kinderna. Det är sedan tidigare känt att fett påverkas och stelnar vid betydligt lägre temperaturer än andra ämnen. Utrustad med dessa kunskaper utvecklade företaget Zeltiq i samarbete med Dr. Rox tekniken CoolSculpting.

CoolSculpting® kan minska fettlagret från ca 20% ända upp till 40%. Vetenskapliga studier har bevisat en genomsnittlig minskning på ca 23.8%. Om patienten önskar fler än en behandling för att eliminiera fettdepåer utförs den andra behandlingen två till fyra månader efter den första behandlingen, allt enligt läkarens inrådan.

De slutliga resultaten kan variera beroende på patientens förutsättningar. Främst är CoolSculpting® ett sätt att forma kroppen precis som du själv vill ha den, utan de där besvärliga fettdepåerna.